KLAAS DELRUE

Donderdag 6 augustus 2020 – € 12,00 (UITVERKOCHT)

Klaas Delrue – © Charlie De Keersmacker

Van onuitspreekbaar naar onontkoombaar. Zo kun je de gestage opmars van Yevgueni nog het beste samenvatten. Met “Kannibaal”, “Aan de arbeid” en “We zijn hier nu toch” veroverde de vijfkoppige band rond Klaas Delrue drie keer goud én een vaste stek in de Vlaamse muziekscene. Met producer Stef Kamil Carlens zocht en vond Yevgueni een nog frissere adem, te horen op het vierde album “Welkenraedt”. De pers (De Standaard, De Morgen, Metro) strooide met sterren, niet zelden vier tegelijk, en sprak van “Yevgueni’s beste CD tot dusver”. Op de koop toe leverde dit album de band in 2013 de trofee op voor de “Vlaamse Cultuurprijs voor de Muziek”, en nog wel voor een vol sportpaleis. De 5e langspeler “Van Hierboven” (2014) leverde de band een MIA-nominatie op in de categorie “Nederlandstalig”.

Yevgueni – Als ze lacht – ©Dranouter Folkfestival

In oktober 2017 kwam Yevgueni’s zesde studioalbum uit, getiteld “Tijd is alles”. De tijd, doorgaans zo ontastbaar, diende zich de voorbije drie jaar namelijk in allerlei concrete gedaanten aan in het hoofd van frontman Klaas Delrue. Net voor zijn veertigste werd hij vader. Na de verloren tijd omdat dat niet meteen wilde lukken, stond hij voor het grootste avontuur van zijn leven. De founding fathers Klaas, Geert en Maarten besloten om met dit album niet te berusten in de vertrouwde sound, en besloten daarom om met producer Jo Francken in zee te gaan. Yevgueni klonk nog nooit zo persoonlijk, eerlijk en actueel. De pers is alvast lovend, de eerste reacties lees je hier.

Yevgueni – Nooit naar nergens

Ook live gaan Delrue en co steevast voor de volle buit, met als uitschieters legendarische passages in Dranouter en op Marktrock. “Het ene moment neemt Yevgueni het publiek op sleeptouw, om het meteen daarna bij zijn nekvel te grijpen. Met melodieën die tussen de oren kruipen en teksten die om het hart slaan, stuurt het vijftal zijn fans tevreden huiswaarts.”

Wie het ooit meemaakte, keert tevreden terug!

Speciaal voor Cultuur in den Hof brengt Klaas Delrue (solo) een mix van werk van Yevgueni en zijn Franstalige solo-project ‘Risquons tout’.

Klaas Delrue – Crème Solaire – ©Vive Le Vélo

Website: https://www.yevgueni.be/home/