JIMMY COLMAN

Donderdag 16 juli 2020 – € 12,00

Jimmy Colman – © Guy Kokken

Jimmy Colman aka Jim Cole was tussen 1997 en 2001 de spil van dijenik, de muzikale groep die in 2001 het Oost-Vlaams Rockconcours (OVRC) won. Sioen eindigde dat jaar 2de. Later ging hij solo. In 2008 bracht hij de plaat ‘Soul in 2’ uit. Het album kwam uit op het Evil Penguin-label en werd verdeeld door LC Music. De singles ‘Someday Charlotte’ en Things werden vaste waarden in de playlist van Radio 1 en Studio Brussel. Cole ontving de prijs voor Popmuziek van de provincie Oost-Vlaanderen voor ‘Soul in 2’.

Jim Cole – Someday Charlotte

In 2011 verschijnt zijn tweede album When Love Is Not Enough in eigen beheer in samenwerking met Warner Music Belgium. Voor dit album werkte hij samen met David Poltrock en Staf Verbeeck. Het album werd opgenomen in de JET Studio in Brussel. Op het album staat ook een duet met Lady Linn. Naar aanleiding van zijn voorliefde voor soul en rhythm&blues, heeft When Love Is Not Enough Motown- en Stax-invloeden.

In 2010 werkte hij mee aan de single Dos Cervezas van Tom Waes tijdens het programma Tomtesterom, zong hij als backing vocalist bij Clouseau tijdens de 11 optredens van Clouseau Crescendo in het Sportpaleis van Antwerpen en werd hij in 2010 door de Belgische delegatie en de VRT gevraagd om de backing vocals van Tom Dice te verzorgen tijdens het Eurovisiesongfestival in Oslo, bij het nummer Me and My Guitar en in 2016 werd hij finalist met ‘kiss’ in The Voice op VTM.

Jimmy Colman – Kiss © VTM

Website: https://www.facebook.com/jimcoleofficial/